Yeşil Stant Etkinliğimiz Basında!


Genç Tema'nın Yeşil Standı Tıp Fakültesinde Açıldı


Genç Tema Kayseri ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Yeşil Nefes Ağaçlandırma ekibinin kurduğu 'Yeşil Stant' ERÜ Tıp Fakültesi'nde açıldı.


Açılan stantta, ülkedeki doğal varlıkların ve çevre sağlığın korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında doktor adaylarına çeşitli bilgiler veriliyor.

Genç Tema Kayseri ve Yeşil Nefes Organizasyon ve Proje Sorumlusu Zehra Coşkun, çevre sorunlarının insan kaynaklı olduğuna değinerek, "Çevre sorunlarının ortaya çıkmasında insanın tutum ve davranışları etkili olmakta. Doğal kaynakları kullanırken yapılan yanlışlıkların giderilmesi, ancak bilgi toplumu niteliği kazanıldıkça gerçekleşecektir. Bilgi toplumu olabilmenin en önemli unsuru ise hiç kuşkusuz eğitimdir" dedi.

Çevreye duyarlılıkta öncü bir Üniversite gençliğinin yetişmesi için etkinliklerin devam edeceğini belirten Coşkun, yeni ekim kasım aylarında üye olanlara rozetlerinin takıldığını ifade ederek, yeni gönüllüler bulmak için çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

http://www.haberler.com/genc-tema-nin-yesil-standi-tip-fakultesinde-acildi-3195072-haberi/