Kağıdın Geri Dönüşüm Hikayesi


Genç Tema Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü öğrencileri Parteks Kağıt Fabrakısı’ na kağıdın geri dönüşüm hikayesine tanık olmak için teknik gezi düzenlediler.
Etkinlik sorumlusu Genç Tema Kayseri Yönetim Kurulu Üyesi Ahsen Çadıroğlu yaptığı açıklamada” Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri dönüşüm diyoruz. Kağıt, kültür ve sanayi alanındaki yeri ile insanlığın en önemli ihtiyaç maddelerinden olup, kağıt sanayinin gelişmesi bir ülkenin sanayi ve kültürel gelişmişlik düzeylerinin belirleyici etmenlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Biz üniversiteli gençler teknik gezi ile edindiğimiz bilgileri en yakınımızdan başlayıp bütün insanlara aktarmakla mükellefiz. Geri dönüşüm alışkanlığının yaygınlaşması için yapılacak çalışmalar bilinçli bir toplum oluşturmak için biz gençlerin asli görevidir” dedi.


Parteks Kağıt Fabrikası genel müdürü Osman Çapar ise” Değerlendirilebilir nitelikli atıkları çöple karışmadan oluştukları kaynakta ayırarak biriktirmek gerektiğini, değerlendirilebilir atıkların çöple karışmadan temiz bir şekilde ayrı toplanmasının sağlanması ekonomiye destek olacaktır.”dedi ve
“Fabrikamıza teknik gezi düzenleyen üniversite öğrencilerine yardımcı oldukları için kendilerini mutlu hissettiklerini” ifade etti. Genç Tema Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü öğrencileri Parteks firmasına ait atık kağıt toplama kutularını alarak yerinde ayırma yapabilmek için okudukları fakültelere koymak üzere teknik geziyi sonlandırdılar.