Yeşil Okul, Yeşil Bilgi, Yeşil Gelecek! (Kamber İO)


Yeşil Okul, Yeşil Bilgi, Yeşil Gelecek projemiz kapsamında Talas'a bağlı Kamber köyünde bulunan, Kamber İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin katıldığı etkinliğimizde projemiz çerçevesinde eğitim alt ekibimizden Rumeysa ÖNCEL'in katkılarıyla ERÜ Yeşil Nefes Başkanı Kadir Yusuf ÖZTÜRK, öğrencilere çevre eğitimi verdi.
Genç TEMA Kayseri - ERÜ Yeşil Nefes ekibinin getirdiği fidanları üniversite öğrencileri toprakla buluşturdu. Fidan dikimi sonrası yapılan çevre temizliği ile öğrencilere verilen çevre eğitiminin küçük bir uygulaması yapıldı.
Genç TEMA Kayseri - ERÜ Yeşil Nefes ekibinin sorularına doğru cevap veren öğrenciler, Bilim Çocuk Dergisi ve TEMA rozeti ile ödüllendirildi.
Etkinlik sonunda İl Milli Eğitim Çevre Koordinatörü Hakan TATLI ve ERÜ Yeşil Nefes ve Genç TEMA Kayseri Akademik Danışmanı Abdulkadir DAĞLI'nın yaptığı konuşmadan sonra, okul kütüphanesine 50'ye yakın kitap, Genç TEMA Kyseri - ERÜ Yeşil Nefes tarafından bağışlandı.
Yeşil Okul, Yeşil Bilgi, Yeşil Gelcek projesi kapsamında gerçekleştirilen ikinci etkinlik, öğrencilerle vedalaşmanın ardından son buldu.

29.03.2012











TED Koleji Öğrencileri, Biz De Varız Dedi!



TED Kayseri Koleji'nde artık bir Genç TEMA teşkilatı var!
Ekibimiz TED Kayseri Koleji'nde kurulan ekibe yardımcı olmak ve TEMA'yı anlatmak için onları ziyaret etti.
Okulun konferans salonunda yapılan sunuların ve gençlerle yapılan söyleşinin ardından  hep birlikte günün hatırası için fotograf çektiren Genç TEMA'lılar, yeni etkinliklere imza atmanın hevesi ile etkinliğe son verdi.



Yeşil Okul, Yeşil Bilgi, Yeşil Gelecek! (Mustafa Kemal İÖ)


Yeşil Okul, Yeşil Bilgi, Yeşil Gelecek Projemizin ilk etkinliğini Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdik.
Etkinliğe ERÜ Ziya Eren Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ve Genç TEMA Kayseri - ERÜ Yeşil Nefes Eğitim ekibi gönüllüleri katıldı.
Proje kapsamında öncelikle okulun konferans salonunda orman haftası, toprak ve erozon konularında eğitim verildi.
Daha sonra üniversite öğrencileri ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri hep birlikte okul bahçesine 45 fidan dikerek, okulun daha yeşil bir çevreye sahip olması için çalıştılar.
Etkinliğin sonunda projemizin aşamalarından biri olan eğitime destek aşaması kapsamında okulun kütüphenesine 20 kitaplık bir kitap setinin yanı sıra, öğrencilere kalem ve defter dağıtıldı.

22.03.2012

Yeşil Okul, Yeşil Bilgi, Yeşil Gelecek
projesi ile ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız!





 





 





21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz Bayramı


21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz kutlamaları çerçevesinde Genç Tema Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü ekibimiz üniversite kampüsü içine 200’ e yakın çeşitli türlerde boylu fidan dikimi yaptı. Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Uzmay ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara’ nın fidan dikimiyle başlayan etkinliğe çok sayıda öğrenci, öğretim elemanları ve basın mensubu katıldı. Üniversite Ağaçlandırma Şube Müdürü Zafer Atilla, fidan dikiminin nasıl yapılacağını örnek bir fidan dikim uygulamasıyla katılımcılara anlattı.
Kulübümüzün danışmanı ve Genç TEMA Kayseri'nin akademik danışmanı Abdulkadir Dağlı, ekip arkadaşlarımıza günün anlam ve önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.
Genç Tema Kayseri Başkanı Müge Şen, Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Başkanı Kadir Yusuf Öztürk, Genç Tema Organizasyon Sorumlusu Şimal Yüksel ve kulübümüz Kayseri Meslek Yüksekokulu Temsilcisi Hakan Armut’ un liderliklerinde oldukça verimli geçen etkinliğe katılan bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz...




Yeşil Bilgi - Seyit Mehmet Kayıhan İlköğretim Okulu

13 Mart Salı günü Seyit Mehmet Kayıhan İlköğretim Okulu'nda yaptığımız çalışma...