88.YIL CUMHURİYET ORMANI FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ



29 Ekim 2011’de Kayseri ili Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı kasabasında ‘88.Yıl Cumhuriyet Ormanı Fidan Dikim Etkinliği’ isimli projemizi gerçekleştirdik.



Fidan dikimi etkinliğine katılarak destek veren Elbaşı Belediye Başkanı Ahmet Özyürek, burada yaptığı açıklamada, etkinliğe katılanların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı ve dikilen fidanların bakımını üstlendiklerini bildirdi. 

ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Danışmanı Abdulkadir Dağlı etkinlikle ilgili olarak, Elbaşı'na dikilen her bir fidanın dünyaya dikilen bir fidan olduğunu ve bütün insanlık için hayırlı bir çalışma yapıldığını, bu vesileyle de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eşsiz fedakarlıklarıyla ölümsüzleşen bütün şehit ve gazileri rahmetle, şükranla, minnetle andıklarını ifade etti. 


Genç TEMA Kayseri Başkanı Müge Şen ise, dikilen her bir fidanın doğaya yapılan bir teşekkür olduğunu ve çevre bilincinin toplumda güçlenmesi gerektiğini belirtti.

ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Başkanı Kadir Yusuf Öztürk de, bundan tam 88 yıl önce bir nevi toprakla buluşan ve milletin sevgisi ile köklenip güçlenen cumhuriyetin doğum gününü böylesi bir çalışma ile kutlamanın heyecanını yaşadığını belirtti.



TEMA Vakfı hakkında kısa bilgilerin de verildiği etkinlik boyunca toprağın, ağacın, yeşilin, kısacası doğanın önemi katılımcılara hatırlatıldı.

Dikilen yüzlerce ağacın yanı sıra, daha önce dikilmiş ağaçların bakımının da yapıldığı etkinlik, gençlerin hep birlikte söylediği marşlar ve çektikleri halaylarla son buldu. 


Toprağına Sahip Çık!