Gömürgen Yeşillendi



TEMA İl Temsilciliği ve Genç TEMA Kayseri üyeleri ile ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü öğrencileri, 750 adet çeşitli türlerde tüplü çam fidanını toprakla buluşturmak için Gömürgen beldesinde fidan dikti.
Gömürgen Belediye Başkanı Selahattin Baydan, fidan dikim törenindeki konuşmasında, Erciyes Üniversitesi öğrencileriyle 2005 yılından bugüne dek fidan diktiklerini belirterek, öğrencilerin son derece organize bir şekilde fidan dikimi yaptıklarını söyledi.
Baydan, öğrencilerin gönüllü olarak gerçekleştirdikleri bu etkinliğin belde halkına ve çocuklara örnek olduğunu ifade ederek, etkinliğe sağladıkları katkılardan dolayı TEMA Kayseri İl Temsilciliğine, Genç TEMA Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü öğrencilerine teşekkür etti.

Gömürgen Yeşillenecek!




5. Geleneksel Tanışma Yemeği




Akmezar Köyü Yeşillendi!


TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç TEMA Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü öğrencileri Tomarza" nın Akmezar Köyü" ne 800 adet tüplü çam fidanı diktil.
TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç TEMA Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü öğrencileri Tomarza' nın Akmezar Köyü' ne 800 adet tüplü çam fidanı diktil.

Köyün önde gelenlerinden emekli tarih öğretmeni Nuri Şahin "Toprağına sahip çık! sloganıyla köyümüze fidan dikmeye gelen bu arkadaşlarımızın emeklerine teşekkür ederiz. Dikilen bu fidanların bakımı artık bizlere emanettir." dedi.

Belediye Encümen Üyesi Saim Sarıkaya da "Kenya'dan, Tanzanya'dan, Kafkaslardan eğitim görmek için ülkemize gelen öğrenci kardeşlerimize, Erciyes Üniversitesi öğretim elemanlarına ve öğrencilerine fidan dikim etkinliğindeki katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz." İfadelerinde bulundu.

Etkinliğe katılanlar, bir başka dikim etkinliğinde buluşmak üzere köyden ayrıldı.







Yeşil Okul, Yeşil Bilgi, Yeşil Gelecek - Başakpınar İ.O.


Yeşil Okul Yeşil Bilgi Yeşil Gelecek projesi, Talas Başakpınar İlköğretim Okulu'nda da gerçekleştirildi.

Okul bahçesine dikilen meşelerle ve yapılan çevre eğitim çalışmaları ile Genç TEMA Kayseri, çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Etkinliğe, ERÜ Yeşil Nefes Akademik Danışmanı Abdulkadir Dağlı ve İl Milli Eğitim Çevre Koordinatörü Hakan Tatlı da katıldı.





Yeşil Stant TEKZEN'de!

TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği ve Genç TEMA Kayseri, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Nihat Gökyiğit'in kızı, TEKZEN Yönetim Kurulu ve TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Vahide Gigin'in de katıldığı Meysu Outlet'te açılan yeni TEKZEN mağzasında stant açtı.



13.04.2012

Abdullah Gül Üniversitesi'nde İlk Fidanları Ekibimiz Dikti!


Erciyes Üniversitesi Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü ve Genç TEMA Kayseri ekibi, Abdullah Gül Üniversitesi Merkez Kampüsü'ne çok sayıda tüplü çam fidanı dikti.


Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Asyalı ile birlikte çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin katılımıyla ağaçlandırma çalışması yapıldı. Prof. Dr. Musa Asyalı, yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, "Dikilen ağaçları üniversitemizde okuyacak öğrencilerimiz gibi görüyoruz. Her biriyle ayrı ayrı ilgileneceğiz. Böylece gelecekte yemyeşil bir kampüse sahip olacağız." dedi.

07.04.2012

Dünya Saati'ne Kayseri'den destek!





Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) liderliğinde yürütülen 'Dünya Saati' kampanyasına Genç TEMA Kayseri olarak destek veridik ve facebook üzerinden tüm gönüllülerimizin ışıkları kapatmasını ve fotograflarını bize yollamasını istedik...
İşte Kayseri'den bir kaç 60+ pozu!