Çevre Eğitimi Empati Etkinliği Talas'ta

Talas Lisesi bahçesinde toplanan öğrenci arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle birlikte; ağaçlandırma, engellilere yönelik doğru davranış şekillendirmesi ve kapak toplama kampanyası, doğa koruma ve hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturulacak çalışmalar gerçekleştirilerek Genç TEMA Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü olarak çalışmalarımızı aktardık.

Öğrencilerin yoğun ilgisini gören okul müdürü Ali AKDENİZ hocamız bu eğitim faaliyetinin öğrencilerin çok ilgisini çektiğini ve yararlı bulduğunu söyleyerek eğer ders saatleri uyarsa fidan dikim faaliyetlerinden birisine katılmak istediklerini söyledi. 





Yeşil Stant Aralık 2011



Aralık ayı etkinliklerimiz arasında stant çalışmalarımız önemli bir yer alacak.
İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Fakültesi'nde hem deneyimli arkadaşlarımızla hem de aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla ''Yeşil Stant''larımızda sizlerle buluşacağız.
Ekim ayı içerisinde açtığımız stantlarda üye olan arkadaşlarımızın kartlarını ve rozetlerini de dağıtacağımız stantlarımızda, yeni gönüllüler toplamak için de çalışma yürüteceğiz.

Olası Tarihler: 7-8-9 Aralık 2011

Gönüllülük Sorumlusu
Beyza EREN

Toprağına Sahip Çık!



Erozyonla Mücadele Haftası’nda radyo ve televizyon programlarında TEMA’yı anlattık!



Erozyonla Mücadele Haftası’nda radyo ve televizyon programlarına katılarak TEMA Vakfı’nın çalışmalarına dikkat çekerek erozyonla mücadele haftasını izleyicilerle ve dinleyicilerle birlikte kutladık. Yapılan programlar boyunca sayısız e-posta ve telefonla bize ulaşan birçok insanımızı TEMA ile buluşturduk.






Toprağına Sahip Çık!


Erozyon ve Çevre Konferansı

 Erozyonla Mücadele Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz ''Erozyon ve Çevre Konferansı''mız, aramıza katılan yeni üyelerimizin de desteği ile gerçekleştirildi.

Dinleyicilerle soru cevap şeklinde başlayan etkinliğimiz yer yer video gösterimi ve slayt sunumları ile desteklendi.

Konferans sonunda katılımcılara kalem, şeker ve erozyon konulu el ilanları da dağıtan üyelerimiz, bir etkinliği daha başarı ile sonuçlandırdı.






Genç TEMA Kayseri - Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü


Toprağına Sahip Çık!


Temiz Okul, Temiz Çevre!

 

''Temiz Okul, Temiz Çevre!'' etkinliğimizde Boydak İlköğretim Okulu'na düzenlediğimiz ziyarette küçüklere çevre temizliği ve ağaç sevgisi bilinci kazandırmak için onlarla birlikte çevre temizliği yaptık.





Genç TEMA Kayseri - Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü


Toprağına Sahip Çık!


Haydi MEŞElen Biraz!



Erozyonla Mücadele Haftası Etkinlikleri'mizin ilk ayağı olan bu etkinliğimizde:
Bahar aylarında dikeceğimiz; küçük bir palamuttan, bir fidana dönüşmüş bitkilerimizin bakımını yaptık.


3 yıl önce ekilen meşe palamudu tohumları bulundukları dikim havuzundan söktük ve boy boy tasnif ettik, fidan sayımı ve hastalıklı kökleri budama suretiyle tedavi işlemi yaptık, sarmal bir yapıya bürünmüş kıvrılmış kökler uygun budama metotlarıyla kök formu iyileştirdik.
Bahar aylarında yapılacak dikim etkinliğine kadar uygun şartlarda fidanları muhafaza etmek için dinlenme yastığı dediğimiz yastık parselleri hazırladık. Artık meşe fidanlarımız tarafımızdan dikim etkinliğini yapacağımız günü bekleyecek.




Genç TEMA Kayseri - Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü

Yeşilin Sesi Olduk!


98.3 ÜNİVERSİTE FM'e konuk olduk.
Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Başkanı ve Genç TEMA Kayseri Gönüllülük Sorumlusu Kadir Yusuf Öztürk ve Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Eğitim Sorumlusu Nurtac Eraslan ile birlikte Yeşil Nefes ve Genç TEMA  olarak yaptığımız ve yapacağımız etkinlikleri konuştuk.
Güzel bir program oldu. Bizlere e-posta ve telefonla ulaşarak desteklerini ileten dinleyicilere de ayrıca teşekkür ederiz.
Bundan sonra belirli aralıklarla konuk olacağımız programları sizlerle paylaşacağız.
Toprağına Sahip Çık!


88.YIL CUMHURİYET ORMANI FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ



29 Ekim 2011’de Kayseri ili Bünyan ilçesine bağlı Elbaşı kasabasında ‘88.Yıl Cumhuriyet Ormanı Fidan Dikim Etkinliği’ isimli projemizi gerçekleştirdik.



Fidan dikimi etkinliğine katılarak destek veren Elbaşı Belediye Başkanı Ahmet Özyürek, burada yaptığı açıklamada, etkinliğe katılanların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı ve dikilen fidanların bakımını üstlendiklerini bildirdi. 

ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Danışmanı Abdulkadir Dağlı etkinlikle ilgili olarak, Elbaşı'na dikilen her bir fidanın dünyaya dikilen bir fidan olduğunu ve bütün insanlık için hayırlı bir çalışma yapıldığını, bu vesileyle de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eşsiz fedakarlıklarıyla ölümsüzleşen bütün şehit ve gazileri rahmetle, şükranla, minnetle andıklarını ifade etti. 


Genç TEMA Kayseri Başkanı Müge Şen ise, dikilen her bir fidanın doğaya yapılan bir teşekkür olduğunu ve çevre bilincinin toplumda güçlenmesi gerektiğini belirtti.

ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü Başkanı Kadir Yusuf Öztürk de, bundan tam 88 yıl önce bir nevi toprakla buluşan ve milletin sevgisi ile köklenip güçlenen cumhuriyetin doğum gününü böylesi bir çalışma ile kutlamanın heyecanını yaşadığını belirtti.



TEMA Vakfı hakkında kısa bilgilerin de verildiği etkinlik boyunca toprağın, ağacın, yeşilin, kısacası doğanın önemi katılımcılara hatırlatıldı.

Dikilen yüzlerce ağacın yanı sıra, daha önce dikilmiş ağaçların bakımının da yapıldığı etkinlik, gençlerin hep birlikte söylediği marşlar ve çektikleri halaylarla son buldu. 


Toprağına Sahip Çık!


Kayseri'den Van'a Yardım Kampanyası


Van’da meydana gelen depreme de duyarsız kalmayarak üniversitedeki en aktif kulüplerden biri olarak yardım kampanyası başlattık ve bu yardım kampanyası üniversite genelinde büyük ilgi görerek birçok insanın Genç TEMA ile tanışmasını sağladı. Yardım için kulüp odamıza gelen bazı arkadaşlarımız TEMA Vakfı gönüllüsü olmak için form doldurdular. Toplanan eşyalar Yurtiçi Kargo aracılığı ile Van Valiliği kriz masasına gönderildi.





Afet bölgesine sadece eşya yardımı ile yetinmeyen Genç TEMA Kayseri gönüllüleri topladıkları maddi yardımı da TÜRK KIZILAYI'nın açtığı Van fonuna aktararak sosyal sorumluluk bilincini toplumsal birlik adına da gösterdi.


Bize destek olan tüm gönüllülerimize ve yardımseverlerimize teşekkür ederiz.

Toprağına Sahip Çık!


Haydi Fidan Dikmeye!


Dönemin ilk fidan dikim etkinliğini 23 Ekim 2011 tarihinde Kayseri ili Akkışla ilçesine bağlı Gömürgen Kasabası’nda gerçekleştirdik. Belediye başkanı Selahattin Baydan etkinliğimize katılarak ve destek vererek bizleri onurlandırdı.



Toplam 1000 fidanın dikildiği etkinliğimize öğretim görevlisi, öğretmen, ilköğretim öğrencileri ve kasaba halkı katıldı. Ayrıca ekibimizden ve kasaba halkından gelen istekle  ''Toprağına Sahip Çık!'' özdeyişi ile etkinlik gösteren TEMA Vakfı gönüllüleri olarak, vatan toprağının yılmaz bekçisi Türk askeri ve şehitlerimizin anısına 100 fidan diktik.  Yaptığımız bu etkinlik Anadolu Ajansı tarafından ulusal basına haber olarak geçildi.




Toprağına Sahip Çık!